Kolaborasi dengan Kartunis Ahmed Fani

Sujood Aplikasi Derma Masjid 8

Pada 27 Mei 2021, kami telah hubungi pihak Ahmed Fani untuk berkolaborasi dengan beliau. Bagi kami, desain serta grafik yang telah di pamerkan selama ini sesuai dengan imej yang kami ingin bawa. Kami juga ingin tengok dari sudut mana creativity pihak beliau dalam membantu kami merealisasikan Sujood sebagai tabung digital masjid di seluruh Malaysia. 

Kesemua poster-poster grafik ini kami telah muat naik di akaun Instagram dan akaun Facebook Sujood sebelum ini. Boleh like, follow dan share jika mahu.

(Tekan pada gambar untuk melihat gambaran lebih jelas dan besar.)

Kami percaya, tanpa marketing, apa2 usaha yang murni akan gagal untuk diketahui & disebarkan. Sebenarnya, kami percaya, untuk mengubah sesuatu, kita perlu bermula dengan diri kita sendiri dahulu. Sebelum kita menuding jari kepada pihak lain, kita perlu tanya, apa yang kita sudah buat. Seperti di dalam banyak hasil kerja Ahmed Fani untuk Sujood, ternyata bersangka baik itu perlu.

Orang yang kita nampak selalu menghadap smart phone beliau, boleh jadi dia tengah menderma. Boleh jadi di tengah baca al-quran. Boleh jadi dia tengah baca tafsir. Tanpa menafikan perlu kepada pematuhan peraturan serta syarat yang telah ditetapkan, kita juga perlu ber-sangka baik atau ber-Husnu Dzon.

(Tekan pada gambar untuk melihat gambaran lebih jelas dan besar.)

Grafik kami bebas untuk diguna pakai, di share dan di kongsi kepada pihak ramai. Kita doakan kita semua dijadikan dikalangan mereka yang suka bersedekah dan senantiasa dirahmati Allah.

Share:

apabila kematian ibu bapa sujood

Apabila kematian ibu bapa…

Adakalanya kita sebagai anak-anak dikelabui dengan perasaan kasih dan sayang, cinta, emosi, lalu kita cuba ber’khidmat’ kepada ibu bapa yang sudah tiada dengan pelbagai cara..

Baca Lagi »