Kolaborasi dengan Kartunis Ahmed Fani

Sujood Aplikasi Derma Masjid 8

Pada 27 Mei 2021, kami telah hubungi pihak Ahmed Fani untuk berkolaborasi dengan beliau. Bagi kami, desain serta grafik yang telah di pamerkan selama ini sesuai dengan imej yang kami ingin bawa. Kami juga ingin tengok dari sudut mana creativity pihak beliau dalam membantu kami merealisasikan Sujood sebagai tabung digital masjid di seluruh Malaysia. 

Kesemua poster-poster grafik ini kami telah muat naik di akaun Instagram dan akaun Facebook Sujood sebelum ini. Boleh like, follow dan share jika mahu.

(Tekan pada gambar untuk melihat gambaran lebih jelas dan besar.)

Kami percaya, tanpa marketing, apa2 usaha yang murni akan gagal untuk diketahui & disebarkan. Sebenarnya, kami percaya, untuk mengubah sesuatu, kita perlu bermula dengan diri kita sendiri dahulu. Sebelum kita menuding jari kepada pihak lain, kita perlu tanya, apa yang kita sudah buat. Seperti di dalam banyak hasil kerja Ahmed Fani untuk Sujood, ternyata bersangka baik itu perlu.

Orang yang kita nampak selalu menghadap smart phone beliau, boleh jadi dia tengah menderma. Boleh jadi di tengah baca al-quran. Boleh jadi dia tengah baca tafsir. Tanpa menafikan perlu kepada pematuhan peraturan serta syarat yang telah ditetapkan, kita juga perlu ber-sangka baik atau ber-Husnu Dzon.

(Tekan pada gambar untuk melihat gambaran lebih jelas dan besar.)

Grafik kami bebas untuk diguna pakai, di share dan di kongsi kepada pihak ramai. Kita doakan kita semua dijadikan dikalangan mereka yang suka bersedekah dan senantiasa dirahmati Allah.

Abu Musa

Bercita-cita untuk menjadi ahli jemaah masjid setiap kali waktu solat fardhu
masjid at taqwa alor redis perlis new 8 march 2023

Update Terkini Masjid Al-Taqwa Alor Redis

Alhamdulillah. Masjid Al-Taqwa yang terletak di Alor Redis Perlis telah berjaya di baik pulih. Pada 24 September 2021 baru-baru ini, telah berlaku satu kebakaran. Alhamdulillah masjid telah siap dibaik pulih, [...]
Read more
nabil abas ramadan sujood

10 Malam Terakhir

19 Ramadan 1441H Esok malam bermula 10 malam terakhir. Kawan aku ajar, kita sedekah secara online RM1 setiap malam mudah mudahan diberi ganjaran lailatulqadr. Dapat pahala bersamaan sedekah RM1 setiap [...]
Read more
Membasmi Covid 19 Dengan Sedekah dr arif musa sujood

Membasmi Covid 19 Dengan Sedekah

1- Saban hari ke hari, kita duduk menunggu untuk kes Covid menurun, namun apa yang kita tertunggu-tunggu masih belum tiba. Kerajaan pula telah melakukan pelbagai usaha untuk mengekang virus ini, [...]
Read more
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MUAT TURUN APLIKASI

Testimonial Masjid
Aplikasi Sujood membolehkan anda menderma kepada mana-mana masjid & surau pada bila-bila masa dan di mana sahaja.
Sujood dibangunkan & diuruskan oleh Studio 61 Sdn. Bhd. (1379822–H)

MUAT TURUN APLIKASI

Aplikasi Sujood membolehkan anda menderma kepada mana-mana masjid & surau pada bila-bila masa dan di mana sahaja.
Sujood dibangunkan & diuruskan oleh Studio 61 Sdn. Bhd. (1379822–H)