Kolaborasi dengan Kartunis Ahmed Fani

Sujood Aplikasi Derma Masjid 8

Pada 27 Mei 2021, kami telah hubungi pihak Ahmed Fani untuk berkolaborasi dengan beliau. Bagi kami, desain serta grafik yang telah di pamerkan selama ini sesuai dengan imej yang kami ingin bawa. Kami juga ingin tengok dari sudut mana creativity pihak beliau dalam membantu kami merealisasikan Sujood sebagai tabung digital masjid di seluruh Malaysia. 

Kesemua poster-poster grafik ini kami telah muat naik di akaun Instagram dan akaun Facebook Sujood sebelum ini. Boleh like, follow dan share jika mahu.

(Tekan pada gambar untuk melihat gambaran lebih jelas dan besar.)

Kami percaya, tanpa marketing, apa2 usaha yang murni akan gagal untuk diketahui & disebarkan. Sebenarnya, kami percaya, untuk mengubah sesuatu, kita perlu bermula dengan diri kita sendiri dahulu. Sebelum kita menuding jari kepada pihak lain, kita perlu tanya, apa yang kita sudah buat. Seperti di dalam banyak hasil kerja Ahmed Fani untuk Sujood, ternyata bersangka baik itu perlu.

Orang yang kita nampak selalu menghadap smart phone beliau, boleh jadi dia tengah menderma. Boleh jadi di tengah baca al-quran. Boleh jadi dia tengah baca tafsir. Tanpa menafikan perlu kepada pematuhan peraturan serta syarat yang telah ditetapkan, kita juga perlu ber-sangka baik atau ber-Husnu Dzon.

(Tekan pada gambar untuk melihat gambaran lebih jelas dan besar.)

Grafik kami bebas untuk diguna pakai, di share dan di kongsi kepada pihak ramai. Kita doakan kita semua dijadikan dikalangan mereka yang suka bersedekah dan senantiasa dirahmati Allah.

Share:

Anda juga mungkin ingin membaca:

kenapa masjid sujood

Kenapa Derma Masjid?

Umum kita ketahui bahawa masjid lah tempat kita pergi menunaikan ibadat seperti solat berjemaah, solat jumaat, hari raya dan sebagainya. Tapi tahu kah kita bahawa

Baca Lagi »

Share:

Anda juga mungkin ingin membaca:

Balasan Untuk Mereka Yang Istiqamah Sujood

Balasan Untuk Mereka Yang Istiqamah

إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ (30) نَحْنُ أَوْلِيَاؤُكُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا

Baca Lagi »

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *